PU-schuimkits

Isolatieschuimen

De Froth-Pak isolatieschuimen worden gebruikt in verschillende industriële nichesegmenten en grote bouwprojecten. Deze isolatieproducten dienen als ter plaatse geschuimd isolerend dichtingmiddel, om luchtlekken te voorkomen en openingen, scheuren, gaten en voegen in het bouwomhulsel te isoleren. Het wordt ook gebruikt voor het afdichten van leidingen, bochtstukken, ventielen, T-stukken en buizen, alsook voor het herstellen van koelcontainers en pakhuizen. Het isolatieschuim wordt ook gebruikt rond deur- en raamstijlen, en voor het dichten van doorvoeringen ten behoeve van mechanische en elektrische leidingen en afvoerbuizen in muren, vloeren, plafonds, zolders en daken.

Toepassingsvoorbeelden

  • Containerisolatie

Modulaire bouw, thuiskantoor, tiny house, technische containers,…zijn enkele voorbeelden waar spuitschuim wordt gebruikt bij het isoleren van containers. Door onze Froth-Pak producten te gebruiken bij containers vermijdt men condensatie op de container muren en isoleert men de container. Als je enkel condensatie wilt vermijden is een laag van 2-3 cm genoeg, wanneer je wilt isoleren is een dikkere laag nodig. Het Froth-Pak isolatieschuim absorbeert geen vocht en is waterdicht. De container en het schuim vormen een hermetisch afgesloten geheel. Klik hier voor meer informatie.

  • Zwembadisolatie

Ook voor het isoleren van het zwembad is dit isolatieschuim een uitstekende oplossing. Door de buitenste zwembadwanden met PUR-schuim te bekleden zal het opwarmende water van het zwembad veel meer haar warmte behouden. Bijgevolg zullen er op lange termijn gigantisch veel stookkosten vermeden worden. Lees er meer over via deze website: www.zwembadisolatie.be

Gasco is in Nederland de officiële distributeur voor de Froth-Pak isolatieschuim producten van Fomicom, onder een exclusief afvulcontract met DuPont™. Froth-Pak is een geregistreerd merk van DuPont™.

Froth-Pak

Het Froth-Pak systeem is een mobiel systeem dat bestaat uit een draagbaar tweecomponenten polyurethaan schuimspuitkit. Er is dus geen machine nodig en is bijgevolg makkelijk verplaatsbaar. Gewoon verwarmen, aansluiten, opklikken en spuiten.

Deze spuitschuimen zijn hoogst kwalitatief en zijn CE goedgekeurd.

De Froth-Pak 180, Froth-Pak 600, Froth-Pak 1900 kits bevatten twee cilinders die onder druk staan, de cilinders staan met slangen verbonden aan een INSTA-FLO spuitpistool. Wanneer de inhoud van de twee cilinders samen komt in de spuitmond (nozzle), vindt er een chemische reactie plaats waarbij een schuimachtige substantie ontstaat. Deze substantie zet zeer snel uit (van drie tot vijf keer het verspoten volume). Het uitschuimen duurt ongeveer 30 seconden, waarna verharding in een vaste en duurzame structuur ongeveer 5 minuten in beslag neemt.

Froth-Pak isolatieschuim hecht zich aan de meeste oppervlakken inclusief hout, metaal, metselwerk, glas en de meeste kunststoffen. Het verhard schuim is bestand tegen vocht, isoleert, dempt geluid, geeft extra structurele steun, voorziet een luchtdichte naad en vult holtes.

Foto's, video's en instructies kan je hier vinden.

Wenst u meer informatie, advies of een demonstratie? Contacteer ons en wij helpen je graag verder!

Informatie of prijs aanvraag?

Heb je meer informatie nodig over onze Froth-Pak producten?

Neem contact op met:

Joost Versluis - joost@gasco.nl

 

Brochure Froth-Pak

Brochure Froth-Pak

Via deze brochure krijg je meer informatie over de verschillende producten en de werkwijze ervan.

Froth-Pak voor specifieke bouwtoepassingen

Froth-Pak voor specifieke bouwtoepassingen

Ontdek hoe je Froth-Pak kan gebruiken in de bouwsector door deze nieuwe video over koudebruggen & bouwknopen in een woning te bekijken.